>>

Winnaar Crazy Quarantaine Coupe – Marc Ankersmid

Hé Marc, je haar danst! Blij met je nieuwe coupe?
‘Ja! Hartstikke blij met m’n nieuwe kapsel. Het was misschien al wel bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst geknipt ben. Ik stond eigenlijk net op het punt om een afspraak te maken bij de kapper. En toen kwam de lockdown. Kon het dus niet meer.’

Wie is de man achter de lokken?
Marc Ankersmid, 46 jaar, is eigenaar, strateeg en copywriter bij reclamebureau Emotion en appbouwer Appmanschap. Marc woont samen met Monica en honden Dirk en Barry (die laatsten staan ook op de paylist van Emotion, jawel) aan het Apeldoorns Kanaal. ‘Sinds begin van dit jaar ben ik directeur-af. Ik wilde weer meer naar de inhoud en uitvoering. Teksten schrijven, strategieën uitwerken voor klanten, mooie dingen uitwerken waar klanten echt wat aan hebben. Ik krijg het meeste energie van samen met collega’s klantvragen oplossen op basis van een goede dosis inhoud en creativiteit. Het is tof om te zien dat een hele nieuwe frisse directie verdergaat met wat ik heb opgebouwd. Ik ben uiteraard nog wel betrokken als sparringpartner en coach voor directie en werknemers. Maar ik vind het heel leuk dat er nu een nieuwe ploeg met frisse nieuwe ideeën aan de slag is!’

Lockdown! Met de handen in het haar?
‘Bij Emotion werkt zo’n dertig man. Ik zou liegen als het de afgelopen periode bij ons één groot feest was. Dat was het natuurlijk niet. Maar ik moet wel zeggen dat we het best goed gedaan hebben. Ja, er vielen wel wat opdrachten weg. Zeg nou zelf, campagnes verzinnen voor klanten in het OV, terwijl er -terecht hoor- door de overheid wordt opgeroepen zo min mogelijk met het OV te reizen. Dat heeft dan weinig zin. En de verhuur van onze oude brandweerkazerne als vergaderlocatie ligt voorlopig ook even op z’n gat. Ons bedrijf Appmanschap gaat overigens heel goed. Voor veel bedrijven is digitale transformatie juist nu een dikke noodzaak. Dus dat is wel heel fijn!
Al met al vind ik dat we het allemaal best goed gedaan hebben. We hebben onder zware omstandigheden doorgewerkt. Petje af voor de jonge vaders en moeders binnen Emotion die geconfronteerd werden met fulltime ouder- en docentschap.
Sinds een week of twee is Emotion weer ‘open’ en kunnen collega’s (in shifts) weer op kantoor aan het werk. Thuiswerken was bij ons sowieso al geruime tijd een optie. Ik merk dat zowel onze collega’s met kids, als de jonge collega’s het ook echt heerlijk vinden om weer op kantoor te werken. De muren kwamen op hen af!’

Wilde haren
‘Ik had altijd een onwijs volle agenda, zowel zakelijk als privé. Tijdens de lockdown viel dat ineens weg. Er was een tijdje dat ik vurig wenste dat het morgen allemaal weer ‘normaal’ was. Maar daarna realiseerde ik me dat het best relax is dat ik geen zes dingen in een weekend heb. En dat ik tijd automatisch gebruik voor dingen waar ik gewoonlijk niet aan toekom.’

Kappers knippen knapper
‘Ik ben de allerslechtste klant voor kappers, eerlijk gezegd. Ik wissel nog wel eens. En als ik twee keer per jaar naar de kapper ga, is het veel. Ze hebben me bij H2R (by Reuvers) echt goed geholpen. Fijne mensen, keurig geknipt. Ik sluit niet uit dat ik de volgende keer weer naar ze toe ga!’

interview door: Kim Steenbergen

 

Scroll naar boven