Rene Furterer

DE NATUUR ALS BASIS 

René Furterer groeit op in een dorpje in de Provence en daardoor worden zijn zintuigen al heel vroeg aangescherpt door de parfums en kleuren die zijn latere formules zullen inspireren. Enkele jaren later gaat hij in Parijs in het salon van zijn vrouw als kapper aan de slag. Op dat moment dromen vrouwen van blonde krullen à la Marilyn Monroe… Maar geen enkele verzorging kan het haar herstellen dat door al deze technieken beschadigd is. Zijn antwoord?

De ontwikkeling van de Revitaliserende Crème die tot op de dag van vandaag het meest ondervoede haar verzorgt en sublimeert. Daarna ontwikkelt hij Complexe 5, een elixir van etherische oliën dat een onmisbare schoonheids­verzorging wordt. René Furterer brengt op dat ogenblik een vernieuwende visie in de praktijk: “Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid, net als een plant op een vruchtbare bodem.”

hoofdhuidproblemen

EXPERTISE ALS ERFDEEL 

In 1957 heeft René Furterer de etheirologie ontwikkeld: een echte filosofie over de gezondheid van de hoofdhuid en de schoonheid van het haar (etheirologie, van het Griekse etheira, haar, en etheiro, verzorgen). Hij brengt dit in de praktijk in zijn eerste Hairspa in Parijs, waarbij hij een methode in drie stappen ontwikkelt: ‘Voorbereiden, wassen, verzorgen’, die, na een nauwkeurige eerste diagnose, een uniek verzorgingsritueel biedt op basis van specifieke handelingen.

De voorbereiding bestaat uit een massage van de hoofdhuid met Complexe 5. De tweede stap, het ‘wassen’, gebeurt met een shampoo aangepast aan de specifieke behoeften van de hoofdhuid. Tot slot wordt er in de derde stap, het ‘verzorgen’, diepgaand op de hoofdhuid en de lengten ingewerkt. Vrouwen beleven voor de eerste keer een unieke stimulerende sensatie met natuurlijke aangename verzorgingen op maat: de haargeneugten zijn een feit.

Scroll naar boven