Wereld watermaand 2018

Haïti staat de hele maand April centraal bij Aveda . De nood is hoog voor het land dat getroffen is door een aardbeving(2010) en verschillende orkanen.(2012-2016) Van dichtbij heeft Aveda ondervonden wat dit natuurgeweld teweeg heeft gebracht op het eiland. De landbouwgronden van de boeren die zorgden voor de toevoer van Vetiverwortels, waaruit olie wordt gewonnen, zijn totaal verwoest. Dit verlies van, hun veelal enige bron van inkomsten, gaat  samen met het verliezen van dierbaren, huizen en vee, kortom, hulp is hier hard nodig! In de eerste plaats is er de zorg voor schoon drinkwater voor de hele bevolking, daarnaast alle hulp die nodig is na deze verschrikkelijke rampen.

AVEDA Light The Way Kaars, met Vetiver aroma. Het hele verkoopbedarg van € 16,= euro komt ten goede aan Haïti. De kaars is 100% natuurlijk, de houder is van gerecycled glas, de verpakking van 100% gerecyclede karton. Een lichtpuntje zowel voor hen als voor jou!

Haaien en roggen terug in de Noordzee; oftewel, redt de Noordzee! Op dit moment wordt door het Wereld Natuur Fonds een experiment uitgevoerd; jonge haaien en roggen, worden gekweekt om terug te plaatsen in de Noordzee. Daarnaast worden er acties ondernomen, o.a. in overleg met de visserijsector, om hun leefgebied veiliger te maken. 30% van de populatie van de Noordzee wordt bedreigd, haaien en roggen zijn daar onderdeel van en juist deze diersoorten vormen een sleutelrol in het ecosysteem van de Noordzee.

De acties die Aveda salons in de Benelux voeren zijn erop gericht geld op te halen om zo o.a. een chipsysteem te kunnen bekostigen waarmee de uitgezette vissen ook gevolgd kunnen worden in hun natuurlijke habitat.

Kom Vissen in ons tijdelijk aquarium en vang een Dopperbidon. De hele maand April kun je een hengeltje uitgooien in ons tijdelijke aquarium. Voor minimaal € 10, = vang je de meest bijzondere vis. Heb jij de ‘zwarte staart rog’ gevangen? Dan win je daarmee een originele Dopperbidon met WNF logo. Zo ga je meteen het plastic verbruik tegen, 1 van de oorzaken van de plastic soep, ook in onze Noorzee.

Natuurlijk kun je ook een donatie doen van € 2,= of € 5,- . Ook daarmee komt ons doel, een roggen en haaien volgsysteem, weer een stapje dichterbij.

Recent Posts